Deelder’s favoriete dichtregel terug in zijn Overschie

‘Heelal’, de eerste dichtregel van nachtburgemeester Jules Deelder die ooit, op particulier initiatief, langs de Overschiese A13 in de openbare ruimte onthuld werd,

hangt sinds vanochtend vroeg weer in het zicht langs de rijksweg tegenover Rotterdam Airport.

Initiator/hoogwerkers-leverancier Karel van Zon heeft de Neon-letters die bij zijn Overschiese pand prijkten geprobeerd te redden uit de faillisementsboedel, maar door z’n overlijden zijn de dichtregel onderdelen in de vergetelheid geraakt en uiteindelijk spoorloos verdwenen.

Een vriendengroep onder de bezielende begeleiding van Deelder’s tandarts Hans Kleinjan en Kunst-makelaardij Mothership heeft zich beijverd om voorlopig op een immens spandoek een van Jules’ favoriete dichtregel ‘Hoe verder men Keek, Hoe groter het leek’ in een frame gespannen terug te hangen.

Oud van Zon’s medewerker Steven Speelman die met het hoogewerkers-bedrijf Xtra-materieel een doorstart maakt, heeft voor de 70ste verjaardag van mede-Spartaan Deelder ruimte gemaakt aan zijn gevel voor het in het oog springende kunstwerk.

Rond zeven uur vanochtend was gelegenheids-sculpturist Jack Kerklaan getuige van het voor Deelder ongetwijfeld sacrale moment supreme subliem la in zijn eigeste Rotterdam Overschie waar ie geboren is.

Bron: http://www.rijnmond.nl/programmas/jack-kerklaan/berichten/11-12-2014/deelders-favoriete-dichtregel-terug-zijn-overschie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *